Danka-blog

Ez a blog a Down-szindrómáról, sőt sokkal inkább a Down-szindrómásokról szól mindenkinek. Hogy megismerjük és elfogadhassuk őket.

IndaFotó képek

Mindenkinek becsengettek

2009.11.19. 12:21 - bhgabi

A Down Egyesület sajtóközleménye

A Down Egyesület 2009 október-november hónapban egy új, közösségfejlesztő, tapasztalatszerző tesztprogramot indított Nyíregyházán „Mindenkinek becsengettek” címen.

A program célja: A fogyatékosok integrációjának, elfogadásának segítése, társadalmi beilleszkedésük könnyebbé tétele. Egyúttal lehetőség biztosítása a város iskoláinak, óvodáinak tapasztalatszerzésre, módszereik tesztelésére.

Ennek során három óvoda és három iskola összesen 9 csoportja fogad heti rendszerességgel Down-szindrómás és egyéb fogyatékkal élő  gyerekeket. Ezeken az órákon kicsit közelebbről is megismerhetik egymást a gyerekek, hiszen a szegregált oktatási rendszer miatt erre más keretek között nem nagyon nyílik lehetőségük.
Az együtt töltött idő alatt valamilyen közös produktumot (ének, tánc, kézműves alkotás) hoznak létre a gyerekek, amelyet 2009. november 28-án a Korzóban rendezett nagyszabású Különleges Gyereknap rendezvényen fognak bemutatni.

A programban a következő intézmények vesznek részt:

  • Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola
  • Vécsey Károly Általános Iskola
  • Zelk Zoltán Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola
  • Bóbita óvoda
  • Búzaszem óvoda
  • Szent Miklós Görög Katolikus óvoda

A program fogadtatása nagyon pozitív. Minden résztvevő félnek rengeteg élményt nyújt ez a fajta találkozás, egymás megismerése, szembesülnek olyan dolgokkal, amelyeket eddig nem ismertek.

Bővebb információ az egyesület honlapján.
 



süti beállítások módosítása