Danka-blog

Ez a blog a Down-szindrómáról, sőt sokkal inkább a Down-szindrómásokról szól mindenkinek. Hogy megismerjük és elfogadhassuk őket.

IndaFotó képek

Fogyatékosok világnapja

2009.12.07. 09:00 - bhgabi

Múlt hét csütörtökön volt a fogyatékosok világnapja. Ha máskor nem is, ilyenkor azért kicsit több szó esik a médiában is rólunk, gyermekeinkről. Közel sem a teljesség igényével, de szeretnék megemlíteni néhány eseményt ezzel a nappal kapcsolatban.

Nyíregyházán nagy sikerrel zajlott le a különleges gyereknap, amit egy korábbi hozzászólásomban már beharangoztam. A rendezvényt szervező egyesület elnöke, Kisari Károly a televízióban is lehetőséget kapott céjaik, terveik ismertetésére:

Az ATV Jam Light című műsorában Farkasházi Réka vendége volt.
Az m1-en Az Este című műsorban készült interjú:

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára állami kitüntetést és  szakmai elismeréseket adott át:

  • Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt állami kitüntetést adományozott Gombos Gábornak, a Központ a Mentális Sérültek Jogaiért Alapítvány (Budapest) főmunkatársának.
  • Levendel László Életműdíj elismerésben részesült: Dr. Szondy Mária, a Reménysugár Rehabilitációs Intézet (Budapest) nyugalmazott igazgatója.
  • Pro Caritate-Díj elismerésben részesült: Dallos Éva, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (Budapest) gyógypedagógusa.
  • Pro Familiis Díj elismerésben részesült: Prekop Csilla, a Vadaskert Alapítvány a Lelki Sérült Gyermekekért Alapítvány (Budapest) gyógypedagógusa.
  • Miniszteri Dicséret elismerésben részesült: Dr. Besze Tibor, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (Budapest) ortopéd szakorvosa.
  • Miniszteri Elismerő Oklevél elismerésben részesült: a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának Mozgásterápia Csoport kollektívája (a szakmai elismerést átvette: Demirkán Mária csoportvezető) és
    az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány kollektívája (a szakmai elismerést átvette: Németh Kinga, kuratóriumi tag).
     



süti beállítások módosítása